DIY E-liquid kopen: De ultieme gids voor het maken van je eigen e-liquid

Dec 29, 2023

Introductie

Voor degenen onder ons die van vapen houden, weten we dat het verkennen van nieuwe smaken en het experimenteren met verschillende e-liquids een opwindende ervaring kan zijn. Maar wat als ik je zou vertellen dat je je eigen e-liquid kunt maken? In deze gids duiken we in de wereld van DIY e-liquid kopen en delen we nuttige tips en trucs om je een echte mixmeester te maken.

Wat is DIY e-liquid?

DIY e-liquid betekent "doe-het-zelf e-liquid." In plaats van kant-en-klare e-liquids te kopen, kun je zelf je eigen mengsels samenstellen met behulp van verschillende ingrediënten. Dit stelt je in staat om volledige controle te hebben over de smaak, de nicotinegehaltes en de verhoudingen in je e-liquid. Het is een geweldige manier om je vaping-ervaring aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Waarom zou je DIY e-liquid kopen?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun eigen e-liquid te maken. Ten eerste is het kostenbesparend. Door zelf je e-liquid te maken, kun je aanzienlijk besparen op de kosten in vergelijking met het kopen van kant-en-klare e-liquids. Daarnaast kun je de nicotinegehaltes aanpassen aan je eigen behoeften en voorkeuren. Hierdoor kun je de nicotine-intake beter reguleren en eventueel de nicotinegehaltes afbouwen. Bovendien geeft DIY e-liquid je de vrijheid om te experimenteren met verschillende smaken en smaakcombinaties, zodat je echt unieke en persoonlijke e-liquids kunt maken.

Hoe maak je DIY e-liquid?

Om je eigen e-liquid te maken, heb je een aantal basisingrediënten nodig:

 • Plantaardige glycerine (VG): dit is de basis van je e-liquid en zorgt voor de damp.
 • Propyleenglycol (PG): dit is een dunne vloeistof die zorgt voor de "throathit" en draagt bij aan de smaak.
 • Smaakstoffen: je kunt experimenteren met verschillende smaakstoffen, zoals fruit, menthol of zoete smaken.
 • Nicotine: als je nicotine wilt toevoegen aan je e-liquid, kun je pure nicotine gebruiken of een nicotine booster.

Hier zijn de stappen om DIY e-liquid te maken:

 1. Bepaal de gewenste verhouding VG/PG: afhankelijk van je voorkeur kun je de verhouding van VG en PG aanpassen. Een verhouding van 70% VG en 30% PG is een populair startpunt.
 2. Bepaal het gewenste nicotinegehalte: als je nicotine wilt toevoegen, meet dan de juiste hoeveelheid af.
 3. Voeg de smaakstoffen toe: experimenteer met verschillende smaakstoffen en voeg deze naar smaak toe.
 4. Meng de ingrediënten goed: gebruik een maatcilinder of pipet om alle ingrediënten nauwkeurig af te meten en meng ze vervolgens grondig.
 5. Laat de e-liquid rijpen: laat je e-liquid enige tijd rijpen om de smaken goed te laten ontwikkelen.
 6. Proef en pas aan indien nodig: test je eigen e-liquid en pas het recept aan om het naar jouw smaak te perfectioneren.

Veiligheidsmaatregelen voor DIY e-liquid

Hoewel het maken van je eigen e-liquid een leuke en lonende activiteit kan zijn, is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

 • Werk altijd op een schone en georganiseerde plek.
 • Gebruik beschermende handschoenen en een veiligheidsbril.
 • Houd alle ingrediënten buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 • Lees altijd de instructies en veiligheidsinformatie van de gebruikte producten.
 • Wees voorzichtig bij het omgaan met pure nicotine en volg altijd de juiste verdunningsrichtlijnen.

Conclusie

Het maken van je eigen e-liquid is een spannende en lonende onderneming voor elke liefhebber van vapen. Met de mogelijkheid om de smaak, nicotinegehaltes en verhoudingen aan te passen, kun je echt unieke e-liquids maken die perfect aansluiten bij jouw smaak. Door DIY e-liquid te kopen en te experimenteren met verschillende smaakcombinaties, kun je het meeste uit je vapen ervaring halen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het maken van je eigen DIY e-liquid en ontdek een wereld van smaakmogelijkheden!

diy e liquid kopen